Kerhon tarina

Kerho on perustettu vuonna 1973. Perustamisen aikaan kerholla oli toimitilat Vuosaaren kartanon yhteydessä. Tilaa kutsuttiin Motorpaksi, mistä juontuu kerhotalon nykyinen kutsumanimi Torppa.

HMPK on koonnut yhteen varsin monenlaisia motoristeja. Kerholaiset harrastavat moottoripyöräilyä haluamallaan tavalla. Kerho tukee myös kilpailutoimintaa ja torppalaisia on nähty radalla niin RR:ssä, endurossa kuin Supermotossakin.

Kerhon perustamisen aikaan jäsenistö oli nuorta ja tilatkin kaupungin nuorisotoiminnan yhteydessä. Kerholla on yhä aktiivisia jäseniä, jotka ovat olleet mukana alusta saakka.

Vuosien aikana kerholaiset ovat vierailleet mm. MP-museoissa, Pasilan höyryveturitalleilla, teatterissa, EAK-koulutuksessa, Oopperatalossa, Heurekassa ja Porvoon Höyryjuhlilla, puhumattakaan säännöllisestä toiminnasta, eli tiistaiajeluista, talkoista, saunailloista, läskiäisistä, kerhorallista, kerhoilloista, huoltoilloista, MopoGP-kisasta ja paljosta muusta yhteisestä tekemisestä.

Torppa on kerholaisille tärkeä ja erityinen kiintopiste, jonne väki kokoontuu joko huoltamaan pyöriänsä, vain oleskelemaan tai molempia.

Uusiin tiloihin entiseen teollisuuskiinteistöön Tapanilaan muutettiin tammikuussa 2004. Uudella Torpalla toiminta on jatkunut näihin päiviin saakka.

Kesäkuussa 2013 vietettiin 40-vuotisjuhlia ravintola Kaisaniemessä.

Vuonna 1993 vietimme 20-vuotisjuhlia. Juhlien meininkiä voi katsoa täältä:
HMPK20 video1
HMPK20 video2

Seuraava ”Lippa-Lexin” artikkeli on julkaistu HMPK:n tiedotuslehdessä Torppa-Newsissä 1/84:

Nordsjön navetta sittenkin moottorinuorille
Torpan synty